Renovació
ritual

_LA NOSTRA VISIÓ DELS RITUALS SOBRE LA MORT 

Música Morta planteja com a horitzó a llarg termini elaborar propostes de renovació dels rituals funeraris, adaptats als valors propis del projecte, que són també els d’un ampli espectre de públic que no troba en les celebracions actuals les seves necessitats emocionals i socials.

Observem que la realitat de la nostra societat és que els rituals relacionats amb la mort són foscos, tristos, tètrics, silenciosos, discrets i molt solemnes. La nostra visió és que existeixen rituals alternatius per a gent difunta i, per aquest mateix motiu, la intervenció que proposem és formes alternatives de rituals.

La Marxa Fúnebre va ser la primera proposta durant la prova pilot del Mercat de Música Morta de Manresa de celebració festiva que vol ser un exemple de cerimònia o de vivència amb uns altres valors. És un correbars envoltant la imatgeria conceptual relacionada amb la mort, però ambientant-se d’una carnavalada festiva que implica menjar, cervesa i gresca que acaba amb una sessió de JAM lliure sense complexes. En aquesta primera presentació de ritual alternatiu durant l'MMMM 2017 la Tuna Tuninya i la Tuna Tumaca cantaven a cop de guitarra i engrescaven el seu entorn mentre es passejava un taüt que es va sortejar durant la nit. Va ser un cercatasques especialment participat i celebrat.